miercuri, 12 decembrie 2018

Tarta vegana de suberec

Reteta mea este de fapt o tarta de vinete cugust de suberec.
La inceputuri o faceam cu urda, si chiar avea gust de suberec, dar acum am adaptat-o postului.

E o reteta foarte simpla:
Blat
1 cana faina
1 cana malai
1 cana apa
1/2 cana ulei
sare
praf de copt


Compositie
2 vinete mici
2 radacini de pastarnac
1 cand de fasole fiarta
4-5 catei de usturoi
sare
coriandru si cimbru

Vinetele se maruntesc (prin razatoare sau  la robotul cu lama in S sau la masina de tocat) cu sare si se lasa pe o sita vreo jumatate de ora, dupa care se scurg si se amesteca cu restul ingredientelor, maruntite si ele.

Blatul se intinde in tava cu lingura pentru ca este moale. Se opresc doua trei linguri pentru stratul de deasupra.
Se da un pic la cuptor, vreo 10-15 minute la foc mare, apoi se pune compozitia. La restul de aluat mai adaugam niste apa si il intindem peste compozitie. Se coace cam 40 de minute.

Am perioade cand fac in fiecare zi cate o astfel  de tarta, o data o umplu cu varza si ciuperci, o data cu praz si dovlecel, uneori chiar cu hrisca si urzici (asta primavara)... astea sunt compozitiile mele preferate dar puteti gasi multe altele, dupa pofta fiecaruia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu