sâmbătă, 5 ianuarie 2019

Reteta de saratele de post

Azi dimineata mi-era asa o pofta de saratele, asa ca am pus o mana de cartofi la fiert in coaja, si in timp ce ei fierbeau, am amestecat intr-un castron

1 cana faina neagra
1 cana malai
3/4 cana apa
3/4 cana ulei
apoi am adaugat si vreo 10 medii sau 12-13 cartofi maruntei, curatati de coaja si bine pisati.
1 mana de semnite de floarea soarelui (optional)
chimen si sare

Apoi am impartit acest aluat in 3, intr-unul am pus 1 lingura faina de orz verde (data viitoare voi pune 2), intr-unul 1 lingura de turmeric si in ultimul nu am ma adaugat nimic.

Ca sa se intinda bine foaie mai adaugati faina cat cuprinde. Apoi le-am taiat cu un pahar. Pofta buna! Eu le mananc cu ceai negru cu aroma de vanilie si ghimbir

Cront! Cront!  :)



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu