marți, 11 februarie 2020

7 practici de amplificare a creativitatii



Faceți un obicei din aceste 7 practici și veți fi extrem de creativi în domeniul dvs.:
 

1. Pregătiți terenul
 
„În creativitate, singurul lucru greu este inceputul; Un fir de iarbă nu este mai ușor de făcut decât un stejar. ”- James Russell Lowell

Creativitatea necesită o minte absorbită, o stare relaxată de concentrare și atenție. Acordați-vă timpul și spațiul de care aveți nevoie pentru a vă absorbi complet în zona creativității și inspirației. Fie ca dorința de a crea să vină din plăcerea pură a expresiei creative. Dacă vă faceți griji pentru ca totul sa fie perfect, este posibil să nu începeți niciodată.


 

2. Plantează semințe pentru creativitate
 
„Suntem ceea ce gândim. Tot ceea ce suntem noi apare cu gândurile noastre. Cu gândurile noastre, creăm lumea. ”- Buddha

Amplificăm ceea ce credem despre cei mai mulți. Puneți-vă atenția asupra a ceea ce doriți să creați, nu asupra reclamațiilor. Stabiliți-vă intenția de a produce rezultatele dorite.



3. Trăiește în întrebare/ Iubeste intrebarile
 
„Ai răbdare față de tot ceea ce nu este rezolvat în inima ta. Și încearcă să iubești întrebările. ”- Rainer Maria Rilke

S-a spus că la 5 ani, copiii pun 120 de întrebări pe zi, la 6 ani pun doar 60 de întrebări pe zi, iar la 40 de ani, adulții pun 4 întrebări pe zi.


 Noi, adulții, trebuie să îmbrățișăm „mintea începătorului” și să punem întrebări, în loc să încerce să găsească răspunsuri imediate. Acordați atenție întrebărilor pe care le pun alți oameni, în special celor de la artiști, oameni de știință și lideri de gândire.
 Colectați întrebări pe care le considerați convingătoare.

4. Hrănește-ți creierul

 
„Dacă esti plin de poezii, eseuri, piese de teatru, povești, romane, filme, benzi desenate, reviste, muzică, vei exploda automat în fiecare dimineață, ca vechii credincioși. Nu am avut niciodată scrieri plictisitoare în viața mea, mai ales pentru că mă hrănesc bine, până în punctul de a izbucni. ”- Ray Bradbury

Fii curios și urmărește-ți nasul. Te interesează ceva și ulterior îți va oferi o mină de aur a ideilor dacă înveți să creezi conexiuni între oameni, locuri și lucruri care nu ar fi în mod normal conectate. Combinarea ideilor și conectarea sunt practicile cheie ale creativității folosite de artiști, designeri și oameni de știință.


5. Experimentați și explorați

„Fac mai multe greșeli decât oricine altcineva știu, și mai devreme sau mai târziu, le brevetez pe cele mai multe dintre ele.” - Thomas Edison

Edison a fost atât un inventator prolific, cât și un inovator, producând peste 1.093 de brevete. El a fost, de asemenea, un maestru la învățarea din experimente eșuate.


Când a murit în 1931, a lăsat în urmă 3.500 de caiete care conțineau detalii despre ideile și gândurile sale.

 Dacă îți urmărești curiozitatea, experimentezi cu idei și înveți din greșelile tale, calitatea creativității tale se va îmbunătăți mult.

 6. Reînnoiește-ți stocul creativ

„Ca artiști, trebuie să învățăm să ne hrănim cu sine.” - Julia Cameron

Joni Mitchell descrie procesul de completare a acesteia ca fiind rotația câmpului. Când are nevoie de o pauză, trece de la cântare la scriere si de la cântec la pictură.




7. Secretul pentru a-ți elibera creativitatea

Deși nu există un glonț magic care să vă elibereze creativitatea, poate fi util să vă amintiți cum va jucati cand erati copil. 

Jocul copilului tău oferă indiciu asupra creativității, talentelor și pasiunii tale. Ce conexiuni poți face din lecțiile pe care le-ai învățat la joacă, pe care le poți aplica lucrării tale?

Creativitatea ia multe forme în afaceri, artă, design, educație și știință. Când ne exprimăm creativitatea în aceste domenii, avem capacitatea de a face viața și lucrarea o operă de artă.

Acest articol de Linda Naiman, a fost publicat pentru prima dată în A Hopeful Sign, iunie 2011


  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu