duminică, 3 martie 2019

Voi cum va descurcati in lumea asta?

Nu stiu ce am azi, sunt deprimata.
O prietena s-a suparat pe mine fara nici un motiv, sau poate pe motive inchipuite.
O alta mi-a vorbit cu rautate.
Si am mai constatat si cu stupoare ca la ultima comanda prin magazinul nostru de pe emag nu au intrat banii de la curier. Dar toate taxele a trebuit sa le platim ca altfel pun penalizari! Sunt sleita de lupta asta. Oricat m-as ascunde, oriunde m-as retrage se pare ca nu ma pot feri de rai si prosti.
As vrea eu sa stau numai cu capul in ale mele bijuterii sau numai pe pinterest sa ma uit la artistii de azi sau din alte vremuri, dar na, ca trebuie sa ma mai confrunt si cu realitatea.
Prima mea comanda de la emag a fost acum in februarie (dupa juma' de an). Ce sa va zic? Sun la Fan Curier sa-i anunt sa vina sa-mi ia comanda. Discutie cu doamna (acum parca toate doamnele functionar sunt dupa tiparul Duamnei) care ar fi trebuit sa-mi ia comanda, ma rog, dupa ce cu greu a inteles ca eu sunt expeditorul, incerc sa-i spun numele firmei: Romanian Handmade Team. Nu intelegea. I-am spus pe litere. Apoi:
--  De ce Romanian Handmade (citit cum se scrie) are adresa in Bucuresti?
-- Acolo e sediul firmei, doamna, eu expediez din Brasov.
-- Si ce expediati?
OMG! Zici ca trimit in America! gandesc eu
-- Bijuterii
Pac, ii tresare interesul.
-- Ce fel de bijuterii? Aur? Argint?
-- Nu... ma fastacesc eu.
-- Aaaa gablonzuri, zice ea cu dispret
-- ... dintr-o pasta modelatoare, incerc eu, gandindu-ma ca polimerica ar fi incurcat-o si mai rau
-- Am inteles. adica: "Nu inteleg nimic si ma plictisesti!"
Apoi ma intreaba cum trebuie sa procedam ca firma lor are un contract cu emagul si comisionul e mai mic, si cine plateste intoarcerea banilor?
Zic:
-- Nu stiu doamna, e prima data cand facem o astfel de expediere, speram sa ma ghidati dumneavoastra.
-- Noi nu am mai lucrat cu emagul.
-- Cum doamna, aveti un contract cu ei! Cum nu ati mai avut comenzi prin ei!!!???
-- Nu stiu cum se procedeaza, nu vreau sa va incurc. Informati-va, vedeti care e procedura si cand o sa o stiti exact, atunci sa ma sunati, imi zice ea cu repros. Eu eram vinovata.

Sa nu mai zic ca daca nu expediezi comanda in 2-3 zile, emagul te penalizeaza! Dar cum sa trimiti daca curierul nu stie procedura!!!?? De parca eu as fi inventat-o atunci! M-am stresat! M-am enervat! In final ne-am dus personal la sediul lor si am rezolvat-o. Si dupa toate astea, dupa mai mult de doua saptamani, constatam ca nu au intrat banii in cont, desi fan curierul ne-a trimis borderoul de virament bancar! Adica cica ei au pus banii in cont! In cont insa e zero.
Daca pentru o comanda atat de mica (chiar despre cerceii din poza este vorba), atata tevatura, apoi ce fac firmele mari, cum se descurca in lumea asta. ma intreb. Intra in coma?
Mie una imi vine sa arunc toate astea si sa ma retrag in munti, sa mananc numai ghinde si radacini si sa ma lase in pace.

Deci, nu stiu ce am azi, sunt deprimata. Le-am scris niste emailuri si azi trebuie probabil sa-i sun. Ma ia cu greata de la stomac si da stiu, e nimic pe langa problemele acestei lumi! Citesc "20 de ani in Siberia" femeia aia imi da curaj, cum a reusit ea sa supravietuiasca in lumea aia!!! dar sincer nu stiu daca in lumea asta s-ar fi descurcat...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu