vineri, 19 martie 2021

Despre mine si colectia mea in revista Passion for Polymer

 

Alaturi de greii modelajului din SUA , hop si eu!

Mare onoare si moment de mare bucuire sa se scrie despre mine si colectia mea Russian Empire in revista Passion for Polymer

Multumesc Cindi McGee pentru aceasta onoare!

 Un bal impresionant ca marime a avut loc timp de două zile, la sfârșitul lunii februarie 1903 în Palatul de Iarnă, Sankt Petersburg (acum, Muzeul Ermitaj).

 Este vorba de ultimul dans al Rusiei țariste, cel mai opulent sărbătorit vreodată în timpul domniei lui Nicolae al II-lea. 

 Aproape 400 de invitați poartă costume luxoase în stil rusesc, inspirate din îmbrăcămintea tradițională rusă din secolul al XVII-lea. 

 

Doamnele de la curte erau îmbrăcate în rochii brodate cu pietre prețioase și kokoshnik (acoperamantul de cap) împodobite cu bijuterii, în timp ce domnii afișează caftani bogat decorați și pălării de blană în stil boieresc. 

 Această splendoare a impresionat lumea până în zilele noastre și este principala inspirație pentru Russian Empire Collection, o colecție care amintește de cultura populară rusă, Curtea țaristă și costumul imperial.

 Colonizarea rusă a Bukharei în 1866 a adus cu ea o mare influență a bijuteriilor uzbece asupra stilului curții rusești. 

Studiul de design pentru ultimul mare bal din dinastia Romanov a fost definitivat prin adăugarea si a stilului tribal al tradiției bijuteriilor din Bukhara. 

 

 Articolele lucrate manual creează întotdeauna o imagine personală inimitabilă. Filosofia colecției noastre a căutat să reînvie această imensă frumusețe. Meșteșugurile din trecut se adaptează modernității.

 Colecția Russian Empire va vizita Spania în lunile aprilie si iunie.

 

Mai multe despre expozitie vedeti aici:


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu