joi, 7 februarie 2019

Sarutul Afroditei moelleux de ciocolata

Ieri a fost ziua mea si am pregatit aceasta prajitura.
Asa mi-am amintit povestea ei...

Intr-o vara am vandut prajituri la Costinesti sa putem avea si noi o vacanta la mare. Am inchiriat o camera la o gazda draguta, i-am zis ca vom face prajituri fara prea mult foc, dar cu mult congelator . Trebaluiam toata dimineata, apoi alergam cu lada frgorifica prin Costinesti. Prajiturile noastre erau cele mai scumpe. Si se vindeau cel mai bine! Erau vegane si cu ingrediente una si una. Iar retetele le adaptasem dupa un site de concursuri internationale de chocolaterie. Asa s-a inventat moelleux de ciocolata – varianta vegana! Daca o veti gusta veti intelege ca nu putea debuta aceasta prajitura decat pe plaja de la Costinesti!!! Prietenii stiu de ce ;)

O Afrodita neagra!!!… deci  …cum ar putea sa-i fie sarutul altfel, decat imbatator si senzual, plin de toate miresmele … afrodiziace!!!?


Aceasta prajitura de ciocolata, cu aroma de orzo, un pic amaruie foarte spicy te  seduce din prima secunda!  Cu aroma ei dar si cu  starea euforica, foarte … high, deosebit de rafinata, pe care ti-o da… n-ar fi exclus sa apara si niste fluturi la stomac :), depinde unde va prinde prima muscatura :).
Crema este foarte fina si ti se topeste in gura. O prajitura raw-vegan. 

TOTUL NATURAL, VEGAN, FARA ZAHAR, FARA ADITIVI, FARA COLORANTI, FARA ESENTE ARTIFICIALE.

Cantitate/prajitura: 150-160gr (ies 9-10 prajituri)

Ingrediente: susan, miere, zahar brun, cacao, unt de cacao, lamiie, seminte de in, tapioca, alune, caju, orzo, seminte de chia, scortisoara, nucusoara, coriandru, cuisoare, anason stelat, extract de menta, extract de vanilie.

Blatul exterior:
100g faina de sunsan (susan macinat)
100g miere
100g cacao
50g unt de cacao
20g ulei de palmier
zeama de la o lamiie
un praf de sare
Se topestc untul de cacao si uleiul de palmier la bain-marie, apoi se amesteca cu toate ingredientele. Se lasa un pic sa se raceasca si sa se omogenizeze. Se obtine o pasta de consistenta plastelinei. Dam o treime din compozitie la o parte. Celelalte 2 treimi se framinta un pic apoi se taseaza pe fundul si peretii formelor formind un strat cam de 1/2 cm grosime.
Umplutura Spiced Coffee :
100g orzo
200g miere
100g apa
70 masa cacao
50g tapioca
1/2g scortisoara
1/2g ghimbir
1/2g cuisoare
1/2g piper
1g cardamom
1g nucusoara
1g coriandru
1g anason stelat
10g vanilie extract
10g menta extract
1lingura seminte in
1 lingura seminte chia
Se fierbe tapioca cu apa, in timpul asta se topeste la abur masa de cacao. Apoi se amesteca toate ingredientele. Se pune umplutura in spatiul lasat. Fara a umple insa formele, complet. Se lasa un pic sa se raceasca, apoi se modeteaza capacelele  (care vor deveni fundurile prajiturii) si se inchid . Se dau la frigider minim 4ore, dupa care se rastoarna cu grija se scot din forme si se orneaza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu