marți, 23 octombrie 2018

Cu desaga de handmade prin Sibiu

 Orasul din cetate are in sine un pitoresc deosebit.


Am vazut tot felul de magazine - raritati: un magazin de ii, fara chinezisme, lucrate si brodate la masina, de ei, pe panza autentic romaneasca sau brodate manual de mesterite populare, camasi din panza din aia mai tare si ingalbenita, magazinul chic bijou, de langa blocul Plomba :) ( nu ca sibienii au o fantezie fantastica ?) un magazin cu bijuterii din argint si pietre pretioase dar si multe bijuterii mesterite manual, agende pictate manual, am mai vazut un magazin specializat pe articole pentru nunti si botezuri, cu mult handmade, si unul numai cu lemn pictat, de la casute de pasarele, la mobila adevarata, superb!

Dar doua magazine m-au cucerit total: 

UAP Sibiu, da! la Sibiu a supravietuit Uniunea Artistilor Plastici! Am intrat toti trei ca la muzeu, sa ne uitam la expozitia de pictura cu toate papornitele de handmade dupa noi.

Apoi am admirat aceste statuete din metal brut, nu stiu cum se numeste arta asta, dar e uimitoare!

La final ne-a cerut cartea de vizita pentru ca-i placea si lui ce aveam noi in papornitele noastre.

 Asta asa mult m-a bucurat!









Gossip Tree - un magazin delicios. Exact genul de magazin pe care l-as deschide si eu. Au multi, multi colaboratori, alesi pe spranceana , multa  multa marfa, ca un cufar plin cu minunatii.

Oriunde iti intorci capul ramai mut de uimire: geci de blugi pictate intr-un mod nebunesc, carti din bibleoteca pentru toti atarnate de tavan, tablouri facute din surubele si tot felul de accesorii punk, genti cu pisicute in relief, o geanta din placi de pick-up, nici nu stiu ce sa va mai spun. Un magazin cum nu am mai vazut decat in visurile mele :).

Aici nimic nu este banal. Toate lucrurile cat de mici sunt unice, si un pic sau la maxim, geniale. Imi pare rau ca nu le-am pozat... o s-o rog pe Sorina si revin cu poze.









La final, ne-am cumparat un falafel de langa blocul Plomba :), am mai intrat intr-un Lidl si ne-am luat o ciocolata si biscuiti si am pornit spre casa fara o para chioara, dar fericiti de toate cele vazute si intamplate, de intalnirea cu Sorina, de viata mea intreaga, de aventura mea nebuna --> care se numeste: viata intr-un atelier de fimo :) !




2 comentarii:

  1. Esti o dulceata de fata , cit suflet pui tu in toate cele . Frumoasa poveste, frumosi oameni.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult Sorina!!! Ma bucur mult ca faci parte din povestea noastra!

      Ștergere