Italiei ii revine in mare parte meritul de a fi considerata națiunea - mama pentru arta micromozaicurilor și mulți sunt de acord că stilul a fost rafinat și a atins apogeul în anii 1800, dar stilul și popularitatea sa s-au extins mult dincolo de aceasta perioada..
Aparitia micromoizicurile este bineinteles in legătura cu Vaticanul.
Atelierul de Mosaic din Vatican a decis în 1727 transformarea unora dintre picturile din bazilica orașului în mozaicuri pentru conservare. Acolo, artizanii au început să invete sa faca din acele partatele mici de sticla, adevarate opere de artă.
De asemenea, daca cineva facea o donație substanțială Bisericii Catolice, bijutierul papal ii punea acestuia chipul pe o camee sau pe un micromozaic, sau ii crea acestuia un micromozaic cu o anumita temă din natură.
Cererea pentru acest nou stil de mozaic a fost incurajata si de epoca „Grand Tour”, o moda a secolului al XIX-lea în care aristocrații călătoreau mult prin Europa, în special în Franța și Italia, pentru a vedea locuri culturale și istorice. De multe ori își doreau suveniruri din călătoriile lor, iar aceste bijuterii - micromozicuri reuseau sa pastreze perfect imaginile locului respectiv.
Din cauza cererii mari pentru stilul acesta, un aflux de muncitori au migrat la Roma pentru a face micromozaicuri, dar nu erau pricepuți în acest domeniu și au început să facă micromozaicuri de proastă calitate care inundau piața coborand standardele acestei arte .
(sursa: https://www.nationaljeweler.com/ )
Vezi si : Cate ceva despre istoria mozaicului
Aici puteti vedea si colectia mea de bijuterii "Mozaicuri"
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu