marți, 13 noiembrie 2018

Viata fascinanta a poporului tuareg


Cultura Tuarega este bogata in istorie si traditie. Un popor berber semi-nomad, Tuaregii locuiesc intr-o zona vasta din Sahara de Vest: din Algeria, Mali, Niger si pana in Libia, Maroc, Tunisia si Nigeria.

De fapt, oamenii din Tuareg nu percep Sahara ca un desert, ci ca mai multe deserturi. Ei numesc Sahara "Tinariwen", ceea ce înseamnă "deserturi". Limba Tuareg este vorbită de mai mult de 1 milion de persoane.

Mesterii extraordinari, tuaregii produc unele dintre cele mai unice bijuterii de argint din lume.


Ei cred că argintul este metalul profetului. Argintul face parte din fiecare istorie a familiei, deoarece are o valoare simbolica si reala si este folosit pentru schimburi barter si alte tranzactionari.

Crucea Tuareg este trecuta de la tata la fiu la pubertate. Crucea reprezintă cele patru colturi ale lumii si deoarece nimeni nu stie unde va pieri, au credinta ca este bine sa porti crucea in momentul mortii. Inelele se schimba intre barbati si femei ca semn de afectiune.Adesea denumiti "oamenii albastri ai desertului", ei sunt regali in turbanele lor indigo si hainele vopsite de cerneala aricilor din Marea Mediterana. Arta lor ii defineste - bijuterii unice realizate din argint si adesea combinate cu alte obiecte colectate de-a lungul calatoriilor lor, cum ar fi pietre pretioase, lemne rare, scoici si alte materiale fascinante



Aici puteti vedea colectia mea de Amulete Tuarege

.
https://www.crafty.ro/colectie/3686-amulete-africane

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu